

Pizza Hut samarbetar med mjölkbönder i ett innovativt hållbarhetsprojekt på gårdsnivå som ska påbörjas 2024.
Pizza Hut, Yum Brands arbetar med mjölkbönder för att minska utsläppen av växthusgaser
Målet med projektet är att förse bönder med teknik och data som hjälper dem att minska utsläppen av växthusgaser som genereras under produktionen av mjölken som används i Pizza Hut-ostar. Partnerskapet är med Dairy Farmers of America (DFA), som är ett bondeägt kooperativ med mer än 11 500 gårdsfamiljer och mejerileverantörer.
Långsiktiga mål för Pizza Hut och DFA
Pizza Hut-projektet är en del av en större strategi som har varje part att sikta på ytterligare långsiktiga hållbarhetsmål. Dessa inkluderar Pizza Hut och moderbolaget Yum! minska växthusgasutsläppen med 46 % inom de kommande åtta åren med fokus på restauranger och leverantörskedjan. De siktar också på att uppnå nettonollutsläpp till 2050.
DFA siktar på att minska utsläppen av växthusgaser med 30 % i hela försörjningskedjan till 2030. De är också en del av ett branschomfattande samarbete genom Innovation Center for US Dairy för att vara växthusneutrala år 2050.
Pizza Huts “branschledande innovation”
Pizza Huts chef för livsmedelsinnovation och -teknologi, Penny Shaheen, sa om det nya partnerskapet med DFA: “Pizza Hut har en lång historia av att implementera branschledande innovation. Med detta hållbarhetsinitiativ kan vi använda teknik tillsammans med våra mejeripartners på ett sätt som hjälper miljön samtidigt som vi levererar den ikoniska smak som pizzaälskare har kommit att förvänta sig av våra erbjudanden.”
DFA:s chef för hållbarhetsprogram, Hansel New, tillade: “2020 blev Dairy Farmers of America det första amerikanska mejerikooperativet att sätta ett vetenskapsbaserat mål för att minska både direkta och värdekedjans växthusgasutsläpp, och detta partnerskap med Pizza Hut och Dairy Farmers of America är en viktig del i dessa fortsatta ansträngningar.
“Vi uppskattar partners som stödjer våra mjölkgårdsfamiljer genom att investera i meningsfull, innovativ teknik och metoder som främjar miljövård, samtidigt som de minskar utsläppen av växthusgaser på gårdsnivå.”
Hur hållbarhetsprojektet fungerar
Intresserade mjölkgårdsfamiljer och mejerileverantörer registrerar sig för att delta i årliga växthusgas- och energifotavtryck på gårdsnivå. Gårdar får sedan en SCiO-kopp, som är världens snabbaste torrsubstansanalysator av labbkvalitet. Det gör det möjligt för jordbrukare att få tillgång till omedelbar torrsubstansanalys av sina kors foder, vilket i sin tur hjälper dem att leverera exakt näring och mjölk mer effektivt, vilket skapar mindre avfall och minskar växthusgasutsläppen på gården.
För det senaste, följ oss på Google Nyheter.
Bild: Depositphotos